mój garnuszek-moja kulinarna fantazja. DOMOWO , SMACZNIE , ZDROWO...
Blog > Komentarze do wpisu
kotleciki jajeczne z kaszą jaglaną

KOTLECIKI JAJECZNE Z KASZĄ JAGLANĄ:

  • szklanka kaszy jaglanej
  • 2 szklanki mleka
  • 6 jajek
  • sól i pieprz
  • 1 łyżka bułki tartej
  • 1 łyżka posiekanego koperku
  • łyżka posiekanego chili
  • 1/2 łyżki posiekanego szczypiorku
  • opcjonalnie - 2 plasterki żółtego sera
  • bułka tarta do obtoczenia
  • olej do smażenia

Kaszę jaglaną wsypać do rondelka, wypłukać zimną wodą kilkakrotnie. Odcedzić, wlać mleko, przykryć pokrywką i zagotować. Gotować pod przykryciem bez otwierania rondla przez 15 minut. 5 jajek ugotować na twardo, 1 zostawić surowe. Kaszę i ugotowane jajka włożyć do dużej miski, dokładnie rozgnieść widelcem. Dodać surowe jajko, sól (ok. 1/2 łyżeczki), pieprz, 1 łyżkę bułki tartej, koperek, szczypiorek oraz starty na tarce ser żółty i chili. Dokładnie wymieszać, uformować kotleciki. Smażyć z obu stron na złoto... Podawać z sosem czosnkowym.

jj1

jj3

Smacznego!

wtorek, 23 sierpnia 2016, dorotamirowska

Polecane wpisy

TrackBack
TrackBack w tym blogu jest moderowany. TrackBack URL do wpisu:
Top Blogi