mój garnuszek-moja kulinarna fantazja. DOMOWO , SMACZNIE , ZDROWO...
Blog > Komentarze do wpisu
Roladki z indyka z zielonym nadzieniem.

ROLADKI Z INDYKA Z FARSZEM Z ZIELONEGO GROSZKU.

  • steki z piersi z indyka ok. 10 plastrów
  • zielony groszek mrożony ok. 400g
  • ¶wieża bazylia
  • 3/4 szklanki orzechów ziemnych solonych
  • oliwa, biały pieprz
  • sos sojowy ciemny ok. 10 łyżeczek
  • odrobina sera parmezan (starty)

Steki z piersi z indyka należy delikatnie rozbić. Groszek wysypać do miseczki by się przez chwile rozmrażał. Do wysokiego ( w±skiego pojemnika wsypujemy groszek, dodajemy oliwę i chwile blendujemy, dodajemy orzechy i bazylię (tylko li¶cie) oraz doprawiamy  pieprzem. Wszystko miksujemy na gładk± masę. Gdy jest zbyt zwarta należy dodać jeszcze trochę oliwy. Na koniec dodajemy ser.

Na plastrach mięsnych układamy groszkowy farsz:

g

Zwijamy w roladki. Każd± roladkę nacieramy sosem sojowym i zawijamy w folię aluminiow±. Zapiekamy w piekarniku około 15 min w 180*C. Chwilę zostawiamy jeszcze w piekarniku a następnie zdejmujemy folię i gotowe.

gr

Doskonale pasuje do tego ryż.

Smacznego.

wtorek, 21 marca 2017, dorotamirowska
Tagi: mięsa

Polecane wpisy

TrackBack
TrackBack w tym blogu jest moderowany. TrackBack URL do wpisu:
Top Blogi