mój garnuszek-moja kulinarna fantazja. DOMOWO , SMACZNIE , ZDROWO...
Blog > Komentarze do wpisu
Halibut w sosie szafranowym ze szpinakiem

HALIBUT W SOSIE SZAFRANOWYM ZE SZPINAKIEM:

  • filety halibuta bez skóry
  • sok z jednej pomarańczy
  • czosnek 2 ząbki
  • szpinak 450g ( mrożony)
  • masło
  • sól, biały pieprz
  • bulion rybny ( u mnie przygotowany wywar z kilku krewetek )
  • nitki szafranu ( około 20szt)
  • odrobina masła
  • mąka ziemniaczana (lub pszenna) do zagęszczenia

Filety na pół godziny namoczyć w soku pomarańczowym, następnie wyjąć i natrzeć solą. Odstawić.

Rozmrożony szpinak odcisnąć i przesmażyć ma maśle z czosnkiem przyprawiając solą i białym pieprzem.

 Rybę wyłożyć na papier do pieczenia,  na wierzchu ułożyć wiórki masła i piec w 180*C przez około 15 minut ( piekarnik już nagrzany). W tym czasie podgrzać bulion, dodać szafran, odrobinę masła i zagęścić mąką.

Po upieczeniu ryby wykładamy ją  szpinak i polewamy sosem.

Smacznego!

halla



wtorek, 11 kwietnia 2017, dorotamirowska
Tagi: ryby

Polecane wpisy

TrackBack
TrackBack w tym blogu jest moderowany. TrackBack URL do wpisu:
Top Blogi