mój garnuszek-moja kulinarna fantazja. DOMOWO , SMACZNIE , ZDROWO...
Blog > Komentarze do wpisu
Halibut w sosie szafranowym ze szpinakiem

HALIBUT W SOSIE SZAFRANOWYM ZE SZPINAKIEM:

  • filety halibuta bez skóry
  • sok z jednej pomarańczy
  • czosnek 2 z±bki
  • szpinak 450g ( mrożony)
  • masło
  • sól, biały pieprz
  • bulion rybny ( u mnie przygotowany wywar z kilku krewetek )
  • nitki szafranu ( około 20szt)
  • odrobina masła
  • m±ka ziemniaczana (lub pszenna) do zagęszczenia

Filety na pół godziny namoczyć w soku pomarańczowym, następnie wyj±ć i natrzeć sol±. Odstawić.

Rozmrożony szpinak odcisn±ć i przesmażyć ma ma¶le z czosnkiem przyprawiaj±c sol± i białym pieprzem.

 Rybę wyłożyć na papier do pieczenia,  na wierzchu ułożyć wiórki masła i piec w 180*C przez około 15 minut ( piekarnik już nagrzany). W tym czasie podgrzać bulion, dodać szafran, odrobinę masła i zagę¶cić m±k±.

Po upieczeniu ryby wykładamy j±  szpinak i polewamy sosem.

Smacznego!

halla



wtorek, 11 kwietnia 2017, dorotamirowska
Tagi: ryby

Polecane wpisy

TrackBack
TrackBack w tym blogu jest moderowany. TrackBack URL do wpisu:
Top Blogi