mój garnuszek-moja kulinarna fantazja. DOMOWO , SMACZNIE , ZDROWO...
Blog > Komentarze do wpisu
Rybka i grzybek?

Ryba z grzybami:

  • filet z łososia ( b/s)
  • kilka borowików
  • śmietana 30% -szklanka
  • jogurt naturalny- szklanka
  • cytryna
  • sól morska
  • pieprz cytrynowy
  • łyżka masła

Filet dzielimy na 4-5 kawałków. Marynujemy w soku z cytryny , odrobinie soli i pieprzu. W tym czasie borowiki kroimy w plastry i podsmażamy na maśle. Delikatnie solimy. Dodajemy jogurt wraz ze śmietanką i redukujemy sos. Kawałki łososia wykładamy do naczynia żaroodpornego i zalewamy sosem. Pieczemy w 180*C przez 12-15minut.

Podajemy z ryżem...Smacznego!

rr

Obiad w 15 minut..no może 20....hihi

czwartek, 07 września 2017, dorotamirowska
Tagi: ryby

Polecane wpisy

  • Halibut w musztardowo- miodowej otulinie z pastą z cieciorki

    HALIBUT W MUSZTARDOWO-MIODOWEJ OTULINIE: 6 kawałków halibuta ( dzwonki ze skórą) musztarda francuska (cały słoik), miód- 2 łyżki płynnego miodui czosnek (2 ząbk

  • Halibut w sosie szafranowym ze szpinakiem

    HALIBUT W SOSIE SZAFRANOWYM ZE SZPINAKIEM: filety halibuta bez skóry sok z jednej pomarańczy czosnek 2 ząbki szpinak 450g ( mrożony) masło sól, biały pieprz bul

  • Ryba z grzybami w sosie śmietanowym

    RYBA Z GRZYBAMI W SOSIE ŚMIETANOWYM: około 1 kg ryby- filet z dorsza ( najlepiej polędwiczki) cebula ze szczypiorkiem masło borowiki w całości śmietana 30% łyżk

  • Pasztet z makreli

    Zapraszam serdecznie na domowy pasztet rybny. Dodałam do niego startą dynię- mój ulubiony smak jesieni. Bardzo lubię dynię i staram się dodawać ją do różnych po

  • Tuńczyk wędzony

    Tuńczyk zimno wędzony - tuńczyk - sól morska - zioła: pieprz kolorowy, kolendra, papryka, rozmaryn Tuńczyka w plastrach solimy i układamy na tacce w chłodnym m

TrackBack
TrackBack w tym blogu jest moderowany. TrackBack URL do wpisu:
Top Blogi