mój garnuszek-moja kulinarna fantazja. DOMOWO , SMACZNIE , ZDROWO...
Blog > Komentarze do wpisu
Halibut w musztardowo- miodowej otulinie z pastą z cieciorki

HALIBUT W MUSZTARDOWO-MIODOWEJ OTULINIE:

  • 6 kawałków halibuta ( dzwonki ze skórą)
  • musztarda francuska (cały słoik), miód- 2 łyżki płynnego miodu i czosnek (2 ząbki) jako marynata
  • cieciorka ( puszka), kolendra (garść), sól, czosnek, pasta sezamowa tahini (łyżka), sok z cytryny, oliwa oraz chilli jako pasta  do ryby

Halibuta po umyciu i osuszeniu przekładamy do naczynia żaroodpornego i zalewamy marynatą. Dodajemy kawałki cytryny wraz ze skórką i pieczemy w 180*C około 15-20minut. W tym czasie produkty na pastę miksujemy w malakserze na gładką pastę.

Podajemy z cząstkami cytryny i ziołami.

m

niedziela, 01 października 2017, dorotamirowska
Tagi: ryby

Polecane wpisy

TrackBack
TrackBack w tym blogu jest moderowany. TrackBack URL do wpisu:
Top Blogi