mój garnuszek-moja kulinarna fantazja. DOMOWO , SMACZNIE , ZDROWO...
Blog > Komentarze do wpisu
Halibut w musztardowo- miodowej otulinie z pastą z cieciorki

HALIBUT W MUSZTARDOWO-MIODOWEJ OTULINIE:

  • 6 kawałków halibuta ( dzwonki ze skórą)
  • musztarda francuska (cały słoik), miód- 2 łyżki płynnego miodu i czosnek (2 ząbki) jako marynata
  • cieciorka ( puszka), kolendra (garść), sól, czosnek, pasta sezamowa tahini (łyżka), sok z cytryny, oliwa oraz chilli jako pasta  do ryby

Halibuta po umyciu i osuszeniu przekładamy do naczynia żaroodpornego i zalewamy marynatą. Dodajemy kawałki cytryny wraz ze skórką i pieczemy w 180*C około 15-20minut. W tym czasie produkty na pastę miksujemy w malakserze na gładką pastę.

Podajemy z cząstkami cytryny i ziołami.

m

niedziela, 01 października 2017, dorotamirowska
Tagi: ryby

Polecane wpisy

  • Rybka i grzybek?

    Ryba z grzybami: filet z łososia ( b/s) kilka borowików śmietana 30% -szklanka jogurt naturalny- szklanka cytryna sól morska pieprz cytrynowy łyżka masła Filet

  • Halibut w sosie szafranowym ze szpinakiem

    HALIBUT W SOSIE SZAFRANOWYM ZE SZPINAKIEM: filety halibuta bez skóry sok z jednej pomarańczy czosnek 2 ząbki szpinak 450g ( mrożony) masło sól, biały pieprz bul

  • Ryba z grzybami w sosie śmietanowym

    RYBA Z GRZYBAMI W SOSIE ŚMIETANOWYM: około 1 kg ryby- filet z dorsza ( najlepiej polędwiczki) cebula ze szczypiorkiem masło borowiki w całości śmietana 30% łyżk

  • Wędzony węgorz sous vide

    Wędzony w ęgorz sous vide Składniki: - węgorze - woda - sól kamienna - czosnek - rozmaryn - żelatyna Węgorze po oczyszczeniu i wypatroszeniu solimy na mokro.

  • Dorada w soli

    Sposób pieczenia ryb lub drobiu czy mięsa w soli nie jest bardzo popularny. Wiele osób go nie zna. A szkoda, bo pozwala uzyskać miękki, soczysty i wcale nie sło

TrackBack
TrackBack w tym blogu jest moderowany. TrackBack URL do wpisu:
Top Blogi