mój garnuszek-moja kulinarna fantazja. DOMOWO , SMACZNIE , ZDROWO...
Blog > Komentarze do wpisu
Medaliony z indyka w warzywach

MEDALIONY Z INDYKA W POTRAWCE WARZYWNEJ Z NUTĄ CURRY:

  • około 500g medalionów z indyka ( piersi z indyka)
  • 2 łyżki mąki plus przyprawa curry
  • warzywa: marchew, pietruszka pokrojone w słupki lub starte na tarce warzywnej plus por pokrojony w paseczki
  • odrobina oleju kokosowego
  • sól

Medaliony delikatnie solimy i obtaczamy w mące połączonej z curry. Na patelni roztapiamy olej i smażymy mięso na złoty kolor. Pojawi się charakterystyczna "skórka". Do mięsa dodajemy warzywa i jeszcze chwile smażymy następnie podlewamy wodą i przykrywamy pokrywką by się potrawa dusiła. Powstanie dość gęsty sos. Można doprawić ostrą papryką. Potrawę dusimy około 25 minut co jakiś czas mieszając by mięso nie przywierało do patelni. Podajemy z ryżem.

4

Smacznego!

wtorek, 10 października 2017, dorotamirowska
Tagi: mięsa

Polecane wpisy

TrackBack
TrackBack w tym blogu jest moderowany. TrackBack URL do wpisu:
Top Blogi