mój garnuszek-moja kulinarna fantazja. DOMOWO , SMACZNIE , ZDROWO...
RSS
sobota, 20 czerwca 2015
coś WEGA?

Lazania oczywiście to mięsna, ale tym razem skomponowałam typowo warzywne dzieło:

LANANIA WARZYWNA:

  • makaron lazagne
  • cukinia 2szt.
  • szparagi
  • pomidory 4szt.
  • pieczarki około 40dag.
  • papryka czerwona 2szt.
  • beszamel( mąka, mleko, masło)
  • ser mozzarella 4szt ( po 125g)
  • sól, pieprz, czosnek
  • pomidorki koktajlowe do dekoracji
  • szałwia

Wszystkie warzywa kroimy, smażymy na wooku z dodatkiem przypraw i oleju.

Przygotowujemy makaron wg opisu na opakowaniu( nie powinien być rozgotowany!). Przygotowujemy beszamel. Ja na 1 kostkę masła dodałam 1,5 szklanki mleka i 4 łyżki mąki.  Wykładamy na blaszkę warstwę makaronu ( 6szt), nakładamy beszamel , warzywa i na to ser mozzarella + listki szałwii. I znów: makaron, beszamel, warzywa, ser.. ostatni raz: makaron warzywa, ser i beszamel. Dekorujemy połówkami pomidorków koktajlowych. Gotową lazanię wkładamy do piekarnika gorącego ( 180*C) i zapiekamy około 15-18min.

W mojej lazanii pojawiła się również soczewica z puszki, ale to jako mój dodatek.

laz1

laz2

Smacznego!

Tagi: makarony
14:09, dorotamirowska
Link Dodaj komentarz »
środa, 17 czerwca 2015
placuszki wega

Czasami nawet największy mięsożerca ma chwile słabości.

PLACUSZKI Z KALAFIORA:

  • 1 kalafior
  • 2 łyżki siemienia lnianego
  • bułka tarta
  • jajko
  • sól, pieprz
  • olej do smażenia
  • koperek

Kalafiora gotujemy w osolonej wodzie. Koperek drobno kroimy. Kalafiora po ugotowaniu odcedzamy dokładnie( ja nawet odciskałam ręcznie) przekładamy do miski, dodajemy jajko, przyprawy , siemię i bułkę tartą. Ilość bułki zależy od wielkości kalafiora, ale średnio to 3/4 szklanki. Masę łączymy, dodajemy koperek i odstawiamy na pół godziny. Następnie formujemy małe placuszki i obtaczamy w bułce tartej. Smażymy na oleju( mocno rozgrzanym).

plkal

Tagi: przystawki
08:38, dorotamirowska
Link Dodaj komentarz »
wtorek, 09 czerwca 2015
Sarnina z kurkami

POLĘDWICA Z SARNY Z KURKAMI:

  • polędwica z sarny
  • kurki parzone
  • śmietana 36%
  • musztarda francuska
  • sól peklowa, pieprz biały , mielony jalowiec
  • przyprawa do kurczaka po węgiersku

Polędwicę kroimy w paseczki, marynujemy w przyprawach z dodatkiem oleju. Smażymy dosłownie chwilę, dodajemy kurki i zalewamy śmietaną połączoną z musztardą francuską. Dusimy tylko moment...

pol

Tagi: mięsa
11:50, dorotamirowska
Link Dodaj komentarz »
Pierogi z orkiszu i dzikiego mięsa

PIEROGI Z ORKISZU I DZICZYZNY:

  • mąka orkiszowa
  • gorąca woda
  • sól, pieprz, jałowiec
  • jajko
  • gotowane mięso: sarnina, gęsina,

Obgotowane mięso mielimy, dodajemy przyprawy i jajko. Łączymy. Z mąki i wody wyrabiamy ciasto + odrobina soli. Z rozwałkowanego ciasta szklanka wycinamy placuszki, nakładamy masę z mielonych mięs i sklejamy pierożki. Gotowe gotujemy do wypłynięcia. Są doskonałym dodatkiem do czerwonego barszczu.

pierdzik

11:42, dorotamirowska
Link Dodaj komentarz »
czwartek, 28 maja 2015
Udo gęsie

UDO GĘSIE Z JABŁKIEM I ŚLIWKAMI:

  • udo gęsie (1szt. na osobę)
  • zioła prowansalskie
  • tymianek
  • sól zmiękczająca do mięs
  • świeży rozmaryn
  • przyprawa do kaczki po pekińsku
  • czosnek
  • 1 kulka sera mozzarella
  • twarde jabłko
  • kilka śliwek
  • 1 pomarańcza

Uda należy wytrybować. Z przypraw przygotować marynatę z odrobiną oleju i soku z pomarańczy i natrzeć uda od wewnątrz i skórkę. Odstawić do lodówki na około 2h. Do miski po marynacie dodajemy pokrojone drobno jabłko i śliwki. Już zamarynowane uda rozkładamy skórką do dołu i faszerujemy jabłkiem , śliwkami i plasterkiem sera mozzarella. Składamy w sakiewkę:

gę1

układamy udo na folii aluminiowej i składamy w kopertkę. Gotowe koperty pieczemy w piekarniku nastawionym na 180*C przez około godzinę. Następnie rozwijamy z folii, skrapiamy jeszcze sokiem z pomarańczy i układamy w około pozostałe jabłka i śliwki oraz układamy na skórce kawałek pomarańczy. Zapiekamy jeszcze około 10minut.

Smacznego!

gę2

do takiej gąski pasuje nam buraczek....

Tagi: mięsa
12:49, dorotamirowska
Link Dodaj komentarz »
środa, 27 maja 2015
Królik w śmietanie

KRÓLIK W ŚMIETANIE Z GLAZUROWANYMI MARCHEWKAMI JORDAN.

  • królik ( 2 tylnie i 2 przednie nogi)
  • śmietana 36% ( około 350ml)
  • mały jogurt naturalny
  • Przyprawy: jałowiec, liść laurowy, tymianek, kolorowy pieprz, świeży majeranek,
  • sól do peklowania
  • olej
  • 2-3 łyżki mąki

Nogi królika należy wytrybować. Mięso pokroić w kawałki ( wielkości na gryz). W moździerzu należy utłuc jałowiec i pieprz i rozetrzeć z tymiankiem. Mięso z królika nacieramy przyprawami dodając olej , sól do peklowania oraz świeży majeranek. Mięso odstawiamy na około 2h do lodówki. Marchewki należy pokroić w plasterki. Już zamarynowane mięso posypujemy mąką i obsmażamy na gorącym oleju na patelni grillowej do uzyskania złotego koloru.  Każdy kawałek mięsa przekładamy do naczynia żaroodpornego. Na tej samej patelni ( w tym samym tłuszczu) glazurujemy plasterki marchewek. Wykładamy je na mięso. ( patelnie należy zalać wrzątkiem by "odmoczyć" to co na niej pozostało).  Śmietanę i jogurt łączymy i wylewamy na mięso tak by pokryć całego królika. Pieczemy w piekarniku nastawionym na 160*C przez około 15min. Śmietanka się nam zetnie ale to nic nie szkodzi. Wszystko przekładamy do garnka. To co "odmoczyło" się z naszej patelni dodajemy jako bulion i dusimy jeszcze około 20min. na koniec można dodać jeszcze odrobine soli morskiej jeśli potrawa wyda nam się zbyt mdła.

kd1

wydawało by się , że potrawa pracochłonna ...ale warta grzechu! Smacznego!

Tagi: mięsa
21:28, dorotamirowska
Link Dodaj komentarz »
wtorek, 26 maja 2015
Ryż smażony po chińsku

Uwielbiam te dania. Sam smak przypraw wywołuje u mnie ślinotok:

RYŻ SMAŻONY PO CHIŃSKU:

  • 3 piersi z kurczaka
  • duża czerwona papryka
  • 10 małych pieczarek
  • mała cukinia
  • 2 torebki ryżu (po 100g)
  • przyprawa 5 smaków
  • sól, biały pieprz
  • fix " smażony ryz po chińsku"

rpc1

piersi z kurczaka kroimy w paseczki,  dodajemy przyprawy w 5 smakach, dodajemy odrobine oleju i odstawiamy do lodówki do marynowania.  W tym  czasie gotujemy ryż. Pieczarki myjemy  i kroimy w ćwiartki , cukinie w plasterki a paprykę w paseczki. Warzywa również posypujemy sola i pieprzem białym, skrapiamy olejem i niech chwilkę się marynują. Kurczaka smażymy w wooku, dodajemy warzywa i wszystko smażymy razem. Dodajemy fix (przygotować jak na opakowaniu podano). Na koniec dodajemy ryż. Wszystko razem łączymy i jeszcze chwilę dusimy. Gotowe!

rpc2

Tagi: mięsa
12:39, dorotamirowska
Link Dodaj komentarz »
poniedziałek, 25 maja 2015
TORTY MARZEC 2015r.

TORTY MARCOWE 2015r.

hell2

zu33

tosia

fro

mein

dor

st

7m1

7m2

7m3

tom1

tom2



Tagi: torty
13:29, dorotamirowska
Link Dodaj komentarz »
poniedziałek, 18 maja 2015
KARKÓWKA JAK TA MALOWANA

Sezon grillowy już wre, karkówki idą w ruch... ja jeszcze opieram się na tradycyjnej, pieczonej..

KARKÓWKA Z JABŁKAMI I CEBULĄ:

  • około 1-1,5kg karkówki
  • przyprawa pikantna do mięs (typu marynata)
  • czosnek
  • 2 jabłka twarde
  • 2 średnie czerwone cebule
  • bulion wołowy
  • tłuszcz do smażenia
  • 1 łyżka cukru

Karkówkę należy pokroić w plastry i delikatnie rozbić tłuczkiem do mięs. Zamarynować w marynacie wraz z wyciśniętym czosnkiem. Odstawić na pół godziny do lodówki. W tym czasie obrać jabłka i cebulę. Pokroić cebulę w piórka a jabłka w ósemki.

Plastry karkówki smażymy na patelni grillowej na tłuszczu. Następnie każdy plasterek przekładamy do naczynia żaroodpornego. Na tym samym tłuszczu karmelizujemy cebulę delikatnie posypując cukrem. Dodajemy jabłka i podlewamy 3/4 szklanki bulionu. Chwilę przesmażamy i wykładamy na karkówkę. Zapiekamy około 30-35min w 180*C(termo obieg).

Ja serwowałam z kaszą i ogórkiem kiszonym...

Smacznego!



Tagi: mięsa
17:08, dorotamirowska
Link Dodaj komentarz »
wtorek, 28 kwietnia 2015
Faszerowane udka zestawem serów

Zbytnio mi się nie uśmiecha faszerować np. skrzydełek, bo z tym jest dużo pracy ale faszerować udka, owszem.

FASZEROWANE UDKA SERAMI:

  • udka ( górna część tzw. podudzie)
  • ser feta,
  • twarożek półtłusty
  • ser pleśniowy
  • serek almette ( ziołowy)
  • musztarda francuska
  • koperek, bazylia
  • przyprawa do kurczaka + olej
  • papryka wędzona + czosnek

Udka trybujemy ( pozbywamy się kostki ze środka), odrobine przyprawiamy. Odstawiamy. Wszystkie rodzaje serów łączymy razem w jednolita masę, dodajemy musztardę, przyprawy i koperek z bazylią ( drobno pokrojone). Ilość serów zależy od ilości udek do faszerowania. Wytrybowane udko rozkładamy skórą do dołu i na środek wykładamy kulkę masy serowej. Zwijamy jak roladkę by skóra oplatała cały mięsno-serowy farsz.  Wszystkie udka układamy na blachę, polewamy odrobiną oleju i posypujemy przyprawą do kurczaka. Pieczemy około 45min-1h ( czas dopasowany do wielkości udek) w 180*C.

user

smacznego!

Tagi: mięsa
22:50, dorotamirowska
Link Dodaj komentarz »
środa, 22 kwietnia 2015
TARTA, najlepszy sposób na czyszczenie lodówki

TARTA "ŚMIETNIKOWA":

Moja lodówka po weekendzie to prawdziwy raj... odpadkowy. Oczywiście mowa o odpadkach jadalnych. Np. skrawki wędlin, serów, warzyw i innych dodatków. od razu nawinął mi się temat jakiejś zapiekanki, makaronu czy coś takiego. ale tym razem pojawiła się  tarta.

na tarte:

  • 2 szklanki mąki
  • 3/4 kostki masła
  • sól, gałka muszkatołowa, pieprz biały
  • 1 całe jajko + żółtko

farsz:

  • 2 jajka
  • śmietana 18% ( pełna szklanka)
  • przyprawy wg uznania
  • to co mamy w lodówce ( u mnie: duży por, seler naciowy- kawałek, pomidor, skrawki wędlin, kawałek pleśniowego sera, grillowana pierś z kurczaka)
  • ser żółty

Wszystkie składniki na tarte łączymy by powstało jednolite , zwarte ciasto. Wkładamy na około 1/2h do lodówki. W tym czasie rozbełtane jajka łączymy ze śmietaną i połową startego, żółtego sera. Ja pora pokroiłam w plasterki, dodałam kawałki selera naciowego i przesmażyłam, dodałam pomidora, wędliny i pleśniowy ser.

Blaszkę do tarty wylepiłam ciastem, ponakłuwałam widelcem. Pieczemy około 15min/180*C.

t1

Na wystudzony spód wykładamy farsz, ja poukładałam pokrojoną pierś z kurczaka. Na farsz wykładamy nasza mieszankę śmietanową. wszystko dokładnie posypujemy jeszcze startym serem;

t2

zapiekamy w piekarniku do momentu zazłocenia się sera.

t3

ja podałam z warzywami...( można dodać ketchup, sos czosnkowy).

t4

SMACZNEGO!

11:56, dorotamirowska
Link Dodaj komentarz »
niedziela, 12 kwietnia 2015
orientalne żeberka w sosie żurawinowo-śliwkowym

ORIENTALNE ŻEBERKA W SOSIE ŻURAWINOWO-ŚLIWKOWYM:

  • 2 chude paski żeberek
  • imbir, papryka słodka, ciut cynamonu
  • sos sojowy,
  • sos żurawinowo - śliwkowy

Żeberka myjemy, dzielimy na kawałki ( 1 kawałek to 2 kostki). Z przypraw i oleju należy przygotować marynatę. ilość poszczególnych składników zależy od naszych upodobań. Żeberka oblepiamy marynatą i odstawiamy na noc do lodówki. Następnie przekładamy je do rękawa do pieczenia i pieczemy w piekarniku w 180*C przez około 35min. Po tym czasie rozcinamy rękaw i jeszcze zapiekamy około 10-15 min. już bez rękawa.

ss

ss

ss

dodatkiem do żeberek było ziemniaczane purre i surówka z marchewki z chrzanem na ostro.

Tagi: mięsa
19:41, dorotamirowska
Link Dodaj komentarz »
sobota, 11 kwietnia 2015
Kolacja pod dobry film...

Gdy przychodzi weekend, czujemy , że wiosna wita już nas pierwszymi promykami słońca to rodzą się nowe pomysły na fajne przystawki... pod dobry weekendowy film.

KORECZKI JAK MALOWANE:

  • ser pleśniowy typu blue
  • ser camembert
  • plastry kiełbasy chorizzo
  • plastry wędzonej kiełbasy
  • pomidorki koktajlowe
  • truskawki

Wykonanie jak na załączonych zdjęciach:

kor1

kor2

nie bójcie się połączeń dość dziwnych, bo smak Was zaskoczy pozytywnie.

Tagi: przystawki
12:20, dorotamirowska
Link Dodaj komentarz »
piątek, 10 kwietnia 2015
Torty LUTY 2015r.

Tagi: torty
13:02, dorotamirowska
Link Dodaj komentarz »
sobota, 04 kwietnia 2015
WESOŁYCH ŚWIĄT

ws

Kochani , życzę Wam Wesołych Świat! Smacznego jajeczka, bogatego króliczka i samych wspaniałości na świątecznym stole!

                               MÓJ GARNUSZEK

Tagi: różne
19:50, dorotamirowska
Link Dodaj komentarz »
poniedziałek, 30 marca 2015
Torty styczeń 2015r.

TORT ZIG ZAK:

kam1

kam2

TORT SAMOLOT:

sam1

TORT "KURCZAKI":

5dom

TORT NA 40:

40k1

40k12

TORT KONIKI PONY:

4ol

TORT STRAŻAK:

3a1

3a2

TORT OWOCOWY:

18a

TORT VIOLETTA:

jv1

jv2

TORT KONIKI:

m

TORT "BUTELKA" W LODZIE:

but



Tagi: torty
11:24, dorotamirowska
Link Dodaj komentarz »
środa, 25 marca 2015
Sakiewka z niespodzianką:

Ta niespodzianka to oczywiście to co mamy akurat w lodówce. Tylko i wyłącznie to nasza inwencja twórcza. Wystarczy  przygotować kilka naleśników (na słono) i hulaj dusza...

SAKIEWKA Z NIESPODZIANKĄ:

  • 1/2 kg mięsa mielonego
  • kukurydza w puszce
  • różyczki brokuł
  • cebula
  • papryka wędzona, sól, pieprz
  • żółty starty ser
  • kilka naleśników
  • ketchup ( wg uznania)

Cebule kroimy w piórka i podsmażamy, dodajemy mięso mielone. Doprawiamy do smaku. Dodajemy odsączoną kukurydze, różyczki brokuł i wszystko chwile dusimy. Na gotowe naleśniki układamy starty ser i łyżkę farszu:

ces1

Każdego naleśnika składamy w kopertę i podsmażamy na patelni grillowej:

ces2

i gotowe:

es3

.... i ser się taaaak ciągnie!

Jeśli chodzi o wybór farszu to zostawiam Wam pole do popisu! Pochwalcie się swoimi pomysłami.

Tagi: przystawki
19:45, dorotamirowska
Link Komentarze (1) »
wtorek, 03 marca 2015
sałatka "do syta"

Uwielbiam takie sałatki tzw. "do syta" . Taki mięsno-warzywny misz-masz a i najeść się da!

SAŁATKA "DO SYTA" ( MIĘSNO-WARZYWNA Z CIECIERZYCĄ):

  • około 1/2 kg mięsa( dowolne...drobiowe wskazane)
  • mix sałat
  • czerwona papryka
  • pieczarki
  • zielony, wężowy ogórek
  • opakowanie pomidorków koktajlowych
  • sos jogurtowo-majonezowy( czosnek, sól, pieprz, koperek)
  • ciecierzyca
  • olej do smażenia
  • przyprawa do mięs, słodka papryka, papryka wędzona, sól morska

Na wieczór należy ciecierzyce namoczyć w wodzie. A rano  w tej samej wodzie ją delikatnie obgotować. Odcedzić i wysypać na blachę.

Mięso kroimy w cienkie paseczki i marynujemy  w przyprawie do mięs ( taka przyprawa jakie akurat mamy miąsko). Sałaty łączymy z plasterkami ogórka i pomidorkami koktajlowymi oraz pokrojona w kostkę papryką. Naszą wystudzoną  ciecierzyce delikatnie skrapiamy olejem i posypujemy solą morską i papryką wędzoną. Wstawiamy do piekarnika na około 5-8min( temp. 18-*C). Mięso podsmażamy. Wykładamy  na warzywa. Pokrojone w plasterki pieczarki grillujemy bez tłuszczu i wykładamy na mięso. Następnie wykładamy naszą "pieczoną" ciecierzycę. Do gotowej sałatki serwujemy sos jogurtowo-majonezowy).

cc1

cc2

Smacznego.





Tagi: sałatki
12:45, dorotamirowska
Link Komentarze (1) »
wtorek, 24 lutego 2015
TORTY grudzień 2014r. ( cz II).

TORTY GRUDZIEŃ 2014R. ( CZ II)

an

frozen2



Tagi: torty
21:05, dorotamirowska
Link Komentarze (1) »
TORTY grudzień 2014r. ( czI).

TORTY GRUDZIEŃ 2014r. ( cz I).



Tagi: torty
20:49, dorotamirowska
Link Dodaj komentarz »
torty listopad 2014r.

TORTY LISTOPAD 2014r;



 

Tagi: torty
20:42, dorotamirowska
Link Dodaj komentarz »
poniedziałek, 23 lutego 2015
Soczyste udka z grilowanymi pieczarkami i jabłkiem

Niedziela bez rosołu i udek ( lub schaboszczaka) to taka dziwna niedziela. Tym razem zaserwowałam udka z grillowanymi pieczarkami i jabłkiem.

PIECZONE UDKA Z GRILOWANYMI PIECZARKAMI, JABLKIEM I KARMELIZOWANĄ CEBULĄ:

  • 6 sztuk udek
  • 2 cebule
  • 6 dużych pieczarek
  • 1 jabłko twarde
  • przyprawa do kurczaka po węgiersku, sól
  • łyżka miodu
  • olej do smażenia
  • 3 ząbki czosnku

Udka opłukujemy, przyprawiamy i odstawiamy do lodówki. W tym  czasie kroimy cebule w piórka a jabłko w drobna kostkę( ze skórką). Pieczarki kroimy w grubsze plastry i grillujemy bez tłuszczu. Cebule podsmażamy na oleju, przyprawiamy delikatnie solą i dodajmy jabłko. Na koniec dodajemy łyżkę miodu. Udka pieczemy w piekarniku nastawionym na 180*C do uzyskania złotej skórki. Wtedy dodajemy cebulę z jabłkiem i grillowane pieczarki i poszatkowane ząbki czosnku. Pieczemy jeszcze około 10-12min. Podajemy  z ryżem lub kaszą jaglaną.

upcj

smacznego



Tagi: mięsa
19:24, dorotamirowska
Link Komentarze (1) »
niedziela, 08 lutego 2015
zapiekamy, smażymy doprawiamy.

ZAIEKANKA DROBIOWA Z POMIDORAMI:

  • 5 pojedynczych piersi z kurczaka
  • 3 pomidory
  • szklanka majonezu
  • bazylia świeża lub szałwia
  • przyprawa do kurczaka po węgiersku, sól
  • 250g żółtego sera

Piersi z kurczaka kroimy w plastry i rozbijamy cienko. Przyprawiamy do smaku przyprawą po węgiersku i solą. Delikatnie grillujemy. Pomidory obieramy ze skórki i kroimy w plastry. Dno naczynia żaroodpornego wysmarowujemy delikatnie majonezem, układamy na nim grillowane plastry kurczaka, znów delikatnie wykładamy majonez i na niego pomidory. Posypujemy ziołami i znów cienka warstwa majonezu. Na koniec wszystko posypujemy startym, żółtym serem. Zapiekamy w piekarniku nastawionym na 180*C przez około 20min.

zpom1

zpom2

 Smacznego!

16:01, dorotamirowska
Link Dodaj komentarz »
piątek, 06 lutego 2015
Zapiekanka Ramzesa

Pyszne, jednogarnkowe danie. Szybkie, smaczne i tak proste w wykonaniu. Polecam!

ZAPIEKANKA RAMZESA:

  • około 1kg mięsa ( łopatka, szynka lub karkówka)
  • 1/2 kg pieczarek
  • 8 małych cebulek
  • 10 sporych ziemniaków
  • przyprawa do ziemniaków
  • pikantna marynata do mięs
  • olej
  • zioła typu: szałwia, oregano lub tymianek( wg uznania)

Mięso, pieczarki , cebule i ziemniaki kroimy w kostkę, doprawiamy przyprawami i ziołami i marynujemy w odrobinie oleju:

przp1

Po około 30min. kolejno warstwami układamy w rękawie do pieczenia: ziemniaki, pieczarki, cebula i mięso ...i tak 3 warstwy.

przp2

szczelnie związujemy i układamy w naczyniu żaroodpornym. Pieczemy w piekarniku nastawionym na 180*C przez godzinę.

Serwujemy z sosem czosnkowym:

przp3

Smacznego!

15:06, dorotamirowska
Link Dodaj komentarz »
poniedziałek, 02 lutego 2015
od czasu do czasu fast food...

Od czasu do czasu można sobie pozwolić na odrobię szaleństwa. fast food ale taki domowy:

A'LA KEBEB:

  • opakowanie placków tortilla
  • mięso ( piersi z kurczaka lub inne dowolne)
  • warzywa: sałata lodowa lub maślana, papryka, pomidory, ogórek, czerwona cebula.. kiełki itp.
  • sos: jogurt naturalny, majonez light, odrobina ketchupu, przyprawy do gyrosa lub kebaba, sok z cytryny, czosnek
  • przyprawa do gyrosa lub kebaba, czosnek, sól

Przygotowujemy mięso. Kroimy w kawałki i marynujemy w oleju i przyprawach. Warzywa kroimy w plasterki lub słupki, jak nam wygodniej. Sos przygotowujemy z podanych składników przyprawiamy do smaku. Mięso dokładnie grillujemy.

Na placek nakładamy łyżkę sosu i rozsmarowujemy. Układamy warzywa i mięso i zwijamy placek. Grillujemy go z obu stron i podajemy z sosem.

kb

wydaje mi się, że taki domowy tez może być pyszny...

Tagi: przystawki
20:07, dorotamirowska
Link Dodaj komentarz »
 
1 , 2 , 3 , 4 , 5 ... 44
O autorze
Top Blogi