mój garnuszek-moja kulinarna fantazja. DOMOWO , SMACZNIE , ZDROWO...
RSS
czwartek, 12 czerwca 2014
babeczki, babeczki

Ostatnio miałam przyjemność wykonać tort weselny wykonany z babeczek (mufinek).

Już na gotowe babeczki układałam truskawki:

mt1

następnie dekorowałam kremem śmietankowo-maślanym:

mt2

już nakremowane dekorowałam lukrowymi serduszkami, srebrnymi perełkami i brokatem.

Główna babeczka ( postawiona na szczycie torcika) wykonana została dla pary młodej:

mt3

Niestety gotowy torcik układany był dopiero na sali weselnej....

Tagi: torty
11:25, dorotamirowska
Link Dodaj komentarz »
poniedziałek, 09 czerwca 2014
torty na dobry początek czerwca

TORT KONIE:

41

42

43

tort dla Michała, miłośnika koni. Waga 2kg, smak śmietankowy z ponczem cytrynowym....

TORT "RANCZO-ZWIERZĄTKA":

w1

w2

w3

torcik 2 kg, śmietankowy krem z dodatkiem świeżych truskawek.

TORT URODZINOWY (60):

b1

b2

tort 2kg, z kremem straciatella, alkoholowy poncz.

TORT RIO:

rio1

rio2

rio3

tort 2kg, truskawkowy.

Tagi: torty
17:23, dorotamirowska
Link Komentarze (3) »
niedziela, 08 czerwca 2014
catering cd.

A co powiecie na taki zestaw....

t1

t2

t3

t4

t5

w zestawie:

- rolada łososiowa w waflu

- roladki z szynki z musem chrzanowym

-2xkoreczki warzywne ( + truskawki)

- galantyna z kurczaka z suszonymi pomidorami i koperkiem oraz serem brie

Smakowicie wygląda?

Tagi: catering
14:10, dorotamirowska
Link Dodaj komentarz »
cateringowa paczuszka

Miałam zaserwować coś fajnego w cateringu i wymyśliłam takie coś:

ŁOSOŚ PAKOWANY WE FRANCUZA:

  • łosoś surowy( po 120g/porcja)
  • ser mozzarella ( kulki w zalewie)
  • bazylia świeża
  • pieprz cytrynowy, sól, cytryna
  • ciasto francuskie
  • białko jajka
  • oliwa ziołowa

Łososia należy przygotować tzn. pozbawić skóry, ości itp. Każdą porcję przyprawić pieprzem cytrynowym, solą morską i skropić sokiem z cytryny. Odstawić na godzinę do lodówki. Ser odcedzić i pokroić w plastry. Ciasto francuskie przygotować- pokroić na prostokąty takiej wielkości by ułożyć na nich łososia i zawinąć brzeg. Z reszty ciasta przygotować przykrywki ( daszki ) do naszych paczuszek. Łososia delikatnie grillujemy na patelni grillowej z każdej strony. Studzimy. na każdym kawałku ciasta układamy łososia, na nim po 2 plasterki sera i kilka listków bazylii. Zawijamy boki:

pfr1

Następnie każdą paczuszkę nakrywamy daszkiem z ciasta francuskiego i naklejamy dekorację np. listek z ciasta. Paczuszki smarujemy białkiem i zapiekamy w piekarniku nagrzanym do 200*C do zazłocenia się wierzchów:

pf2

Paczuszki są w sumie gotowe. Jednak dla lepszego efektu smarujemy je oliwa ziołową i posypujemy czarnuszką ( już opcja do wykonania przez osobę zamawiająca na miejscu) i zapiekamy przez kilka minut z opcją pieczenia spodu. Do takiego zestawu dołączam sos czosnkowo-koperkowy i surówkę ( wg zamówienia).

SMACZNEGO.......



Tagi: catering
13:47, dorotamirowska
Link Komentarze (1) »
wtorek, 03 czerwca 2014
rubinowa surowka

Człowiek się całe życie uczy i zdobywa doświadczenie. Ja ostatnio podłapałam kilka nowych pomysłów na przystawki, surówki, sałatki i dania główne. Zapadła mi pewna surówka a zwłaszcza jej kolor:

RUBINOWA SURÓWKA:

  • czerwona kapusta
  • czerwona cebula
  • kiszone ogórki 3 szt.
  • sok z 2 cytryn
  • cukier 3 łyżeczki
  • olej 1/3 szklanki
  • odrobina pieprzu ziołowego

Kapustę szatkujemy w cieniutkie paseczki. Przygotowujemy wrzątek połączony z sokiem z cytryny. Przelewamy ( sparzamy) kapustę. Szybko kapusta zmieni kolor. Stanie się rubinowa. Odstawiamy kapustę do przestygnięcia. W tym czasie kroimy drobno cebule w kostkę a ogórki ścieramy na warzywnej tarce.  Łączymy z kapustą, dodajemy pieprz ziołowy, cukier i olej. Odstawiamy surówkę na godzinę do lodówki. Po tym czasie surówka jest gotowa.

s

doskonały dodatek do ryb oraz do dań mięsnych.

Tagi: surówki
11:38, dorotamirowska
Link Dodaj komentarz »
niedziela, 01 czerwca 2014
torty na ten weekend

TORT MONSTER HIGH ( 2 lalki):

2xmh1

2xmh2

2xmh3

tort ponad 2kg z czekoladowym biszkoptem i śmietankowym kremem, poncz pomarańczowy.

TORT LORD VADER:

lv1

lv2

tort 2kg, jasny biszkopt z kremem śmietankowym z truskawkami. Poncz cytrynowy.

Tort z PINGWINAMI I JULIANEM:

j1

j2

j3

torcik 2 kg, jasny biszkopt, krem czekoladowy, poncz cytrynowy.

TORT NA WIECZÓR PANIEŃSKI:

tenor1 tenor4

torcik 1,5kg. Jasny biszkopt z kremem śmietankowym z truskawkami. Poncz alkoholowy. 

Tagi: torty
16:51, dorotamirowska
Link Dodaj komentarz »
Aż przyjmenie było...

Jestem pod ogromnym wrażeniem miejsca w jakim ostatnio miałam przyjemność "obserwowania" pracy i jej przebiegu (przygotowywanie do wesela). Szef kuchni i menager to osoby zarządzające całym tym kieratem. Ogromny szacun dla tych osób! Jak w zegarku!!! Podziwiam stoicki spokój całej załogi, która w fantastyczny sposób była zorganizowana nie tylko przy organizacji przyjęcia weselnego ale i ogarnięciu restauracji! OGROMNE I MOCNE 6 z +!!!

Oczywiście podpatrzyłam kilka fajnych pomysłów na przystawki i surówki...( skradłam tajniki szefa kuchni hehe!) ale nie była bym sobą... mam tylko nadzieje, że jeszcze tam wrócę by dalej UCZYĆ się i zdobywać doświadczenie!!!

Tagi: różne
14:31, dorotamirowska
Link Dodaj komentarz »
czwartek, 29 maja 2014
truskawkowy sezon!

Truskawek mamy pod dostatkiem. Mój mąż ma raj na ziemi. Kluski z truskawkami, pampuchy, jogurty, sosy, nawet w mięsne potrawy pakuje truskawki ale najbardziej uwielbia:

MUS TRUSKAWKOWY:

  • truskawki
  • cukier
  • jogurt naturalny gęsty

Truskawki myjemy, pozbawiamy szypułek i miksujemy z cukrem. Mus dzielimy na pół. Do jednej części dodajemy jogurt i jeszcze miksujemy na puch. Na dno pucharka wlewamy cięższą połowę a na nią wykładamy tą z jogurtem- lżejszą.

trtr1

trtr2

...i za to chyba mnie mój mąż kocha.....

Tagi: desery
14:30, dorotamirowska
Link Dodaj komentarz »
Sałatka na bogato

Wiele połączeń wydaje nam się nieapetycznych, wręcz niezjadliwych. Ale jak ostatnio już widziałam połączenie słoniny i truskawek to chyba już można wszystko!

WYKWINTNA SAŁATKA NA BOGATO:

  • sałata lodowa
  • 2 grillowane piersi z kurczaka na ostro
  • 1 grejpfrut
  • orzechy włoskie łuskane
  • ser mozzarella małe kulki
  • truskawki
  • czerwona cebula
  • jogurt naturalny, majonez, sok z cytryny, sól, pieprz, czosnek,

Piersi z kurczaka można wcześniej przygotować. Zamarynować w ostrych przyprawach (warunek konieczny), grillować a następnie pokroić w paseczki. Orzechy najlepiej prażyć w miodzie, by miały taka otoczkę słodką. Sałatę rwiemy bardzo drobno. Nie lubię gdy w restauracji mam podane twarde (nie daj Boże żółte!) duże głąby sałaty lodowej! cebule kroimy w kostkę, kulki sera odsączamy, truskawki kroimy w ćwiartki, grejpfruta obieramy, pozbywamy się błonek i kroimy w kostkę.

Z jogurtu i majonezu w proporcji 2:1 oraz przypraw(czosnek przeciśnięty przez praskę) i soku z cytryny przygotowujemy sos do sałatki.

Na półmisku układamy: sałatę, cebulę, truskawki, grejpfruta, ser, grillowanego kurczaka i orzechy. Sos podajemy oddzielnie w sosjerce.

snb1

snb3

no polecam!

Tagi: sałatki
14:12, dorotamirowska
Link Dodaj komentarz »
środa, 28 maja 2014
Kubuś

TORT Z KUBUSIEM PUCHATKIEM NA ROCZEK:

kp1

kp2

torcik prawie 2,5kg. Krem straciatella( śmietankowy z kawałkami czekolady), poncz pomarańczowy lekko alkoholowy. 

Tagi: torty
14:30, dorotamirowska
Link Dodaj komentarz »
wtorek, 27 maja 2014
konikowe

Kolejny torcik z cyklu KOCHAM KONIKI PONY. Zawsze wychodzę z założenia, że 2 razy nie wykonuje takiego samego tortu. Nawet jak ktoś wysyła mi fotke- kolejny zawsze jest inny...

TORT Z KONIKAMI PONY:

mkp1

mkp2

mkp3

tort 2kg, truskawkowy z ponczem pomarańczowo-cytrynowym.



Tagi: torty
19:18, dorotamirowska
Link Dodaj komentarz »
sos porowy

SOS Z WARZYW:(POROWY)

  • 600 g łopatki
  • 3 duże pory
  • mała cukinia
  • poł bakłażana
  • pęczek koperku
  • kawałek czerwonej papryki do smaku
  • mąka ziemniaczana
  • sól, pieprz, czosnek, listek laurowy, chili
  • tłuszcz do smażenia.

Mięso kroimy w małe kawałki i obtaczamy w mące. Smażymy w woku. Zdejmujemy. na tym samym tłuszczu podsmażamy pokrojone warzywa: pora, cukinie i bakłażana oraz kawałek papryki. Dodajemy wyciśnięty przez praskę czosnek i pozostałe przyprawy. Podlewamy przegotowaną wodą. Dusimy. dodajemy nasze podsmażone mięso. Wszystko razem dusimy około 35min. Na koniec sprawdzamy smak i ewentualnie doprawiamy wg uznania.   Warzywa tj. bakłażan i cukinia podczas duszenia prawie uległy rozgotowaniu co spowodowało zagęszczenie sosu. Sos podajemy np. z makaronem lub z ziemniakami.

s

pyyyyycha1

Tagi: mięsa
11:08, dorotamirowska
Link Dodaj komentarz »
wesela i z nimi związane.....

Ponieważ nadszedł czas wiosenno-letni i to najpiękniejszy czas na weselne szaleństwa. Widzę to również po ilości imprez weselnych, przy których mam przyjemność pracować. Różnorodność potraw czasami mnie powala. Pomysłowość "młodych" zadziwia a polska tradycja (zastaw się a postaw się) wręcz rozśmiesza, bo i tak połowa jedzenia trafia wręcz do kosza-zwłaszcza w tak upalne dni!... Menagerowanie to naprawdę bardzo ciężka i odpowiedzialna ( z fantazją) praca.

A oto potrawy weselne,które ostatnio zapadły mi w pamięci ( pychotka i banalnie proste w przygotowaniu):

  • schab po polsku muśnięty glazura z Brendy,
  • pierś drobiowa faszerowana morelą i orzeszkami pistacjowymi,
  • łosoś marynowany w trawie cytrynowej z dodatkiem białego wina i świeżych ziół,

Wracając do tematu jak wesela to i wieczorki panieńskie i kawalerskie:

TORT NA WIECZÓR PANIEŃSKI:

w1

w2

mini torcik kilogramowy o smaku truskawkowym z alkoholem...

Tagi: torty
10:37, dorotamirowska
Link Dodaj komentarz »
poniedziałek, 26 maja 2014
stawiam na własne potrzeby

relDoszłam do wniosku, że najważniejsza w tym wszystkim co się ostatnio wokół mnie dzieje najważniejsza jestem JA! Wiem , że to egoistyczne podejście ale tak chyba będzie najlepiej dla wszystkich. Bo przyjmuję za dużo obowiązków na raz. A potem siedzę po nocach, marudzę w dzień, staje się nerwowa i powracają te bóle głowy. A kto na tym traci? Ja i moi najbliżsi. Więc odpuściłam trochę..

I tak ten weekend był mniej pracochłonny chociaż ledwo, ledwo się wyrobiłam z wszystkim. Ale mogłam sobie pozwolić i na relaks np. basen.. spacer, odpoczynek z tv i nawet w tygodniu zaliczyłam kino! a co ...jak szaleć to szaleć.

Tagi: różne
21:10, dorotamirowska
Link Dodaj komentarz »
sobota, 24 maja 2014
Dzień Matki

Deserek na Dzień Matki:

  • śmietana 36%
  • opakowanie serka mascarpone
  • 2 łyżki cukru pudru
  • kilka biszkoptów "kocie języczki"
  • mała filiżanka kawy rozpuszczalnej osłodzonej+ odrobina amaretto
  • truskawki

Śmietanę ubijamy z cukrem, dodajemy serek. Delikatnie łączymy. Dno pucharka wykładamy biszkoptami namoczonymi w chłodnej kawie połączonej z amaretto ( alkohol to opcjonalny dodatek), kolejna warstwa to krem , następnie truskawki i powtarzamy jeszcze raz warstwy. Górę dekorujemy wg własnego pomysłu. Deser schładzamy w lodówce około 2h.

Mama będzie zadowolona na 100%!!!

ts

Tagi: desery
14:21, dorotamirowska
Link Komentarze (1) »
środa, 21 maja 2014
a to ci niespodzianka...

Ostatnio odebrałam telefon prosto z Londynu z zamówieniem tortu! Strasznie mnie to zdziwiło, jak? Jak do Londynu przesłać tort???? Na szczęście okazało się, że tylko "jestem" sławna w Londynie a raczej moje torty a zamówienie będzie odebrane ot tak - w Płocku. Pewnej Pani bardzo spodobał się tort jaki znalazła na moim blogu i właśnie wprost z Londynu zamówiła go dla swojego brata mieszkającego w Płocku jako prezent urodzinowy. Prezent niespodziankę!

TORT ZE SZCZUPAKIEM:

s1



m2



m3

m4

m5

tort śmietankowo-truskawkowy z truskawkami, poncz alkoholowy z aromatem pomarańczy, waga ponad 3kg.(w środku ryby jest biszkopt nasączony spirytusem).

P.S.  P. Kamilo! Czy o takie zamówienie chodziło? : ) 

Tagi: torty
19:19, dorotamirowska
Link Dodaj komentarz »
wtorek, 20 maja 2014
czas na młodość

Dostałam od teściowej dwie główki młodej kapusty i oczywiście na obiad mąż zaproponował od razu to danie:

MŁODA KAPUSTA NA WODZIE:

  • młoda kapusta
  • koperek
  • sól, pieprz i odrobina cukru
  • 2 łyżki masła
  • listek laurowy
  • sok z cytryny lub odrobina octu
  • mała marchewka drobno starta

Kapustę kroimy drobno:

kapp1

kapp2

...najlepsze do chrupania są środkowe głąby:

kapp3

Poszatkowana kapustę wrzucamy do garnka i delikatnie podlewamy wodą. Dusimy. Doprawiamy solą, pieprzem  i cukrem do smaku. Skrapiamy sokiem z cytrynu lub kropelkami octu. Dodajemy łyżkę drobno posiekanej marchewki, listek laurowy i koperek ( ja tnę nożyczkami).  Na koniec dodajemy masło by kapusta się zagęściła. Po chwili kapusta gotowa jest do pałaszowania! Najlepsza ze schaboszczakiem!

kapp4

Smacznego!

Tagi: obiady
18:25, dorotamirowska
Link Dodaj komentarz »
poniedziałek, 19 maja 2014
znów weeken z torcikami

TORT NA II KOMUNIĘ:

iik

iik1

iik2

tort zaprojektował mój mąż... do kremu o smaku śmietankowo-truskawkowym dodałam świeże truskawki, poncz odrobinę alkoholowy, cytrynowy. Waga tortu około 2,5kg.

TORT VIOLETTA:

viol

viol2

dla kilkuletniej fanki Violetty... śmietankowy, 2kg tort.

TORT Z MONSTER HIGH "Draculaura":

wamp1

wamp2

wamp3

torcik truskawkowy, poncz pomarańczowy, waga około 2kg.

TORT "ANGRY BIRDS GO":

go1

go2

go3

tort śmietankowo-czekoladowy. Waga 2kg.

TORT SPONGEBOB:

f1

f2

f3

śmietankowy, 2kg tort.

TORT NA WIECZÓR PANIEŃSKI:

dj1 dj2

Taki mały ten ostatni tort wstawiłam....chociaż w rzeczywistości "rozmiary" są naturalne...europejskie!

Weekend jak zwykle był bardzo pracowity!

Tagi: torty
14:50, dorotamirowska
Link Komentarze (2) »
czwartek, 15 maja 2014
salceson na słodko

Lubię salceson. Z musztardą, na świeżym chlebie... ale ten salceson nie jest ani do chleba ani do musztardy. Jest na słodko!

SALCESON NA SŁODKO:

  • 1 margaryna ( lub masło)
  • 1 szklanka mleka
  • 1/2 szklanki cukru
  • 3 łyżki żelatyny
  • 3 łyżki kakao
  • 2 paczki herbatników
  • bakalie np. mieszanka studencka

 Margarynę ( lub masło)rozpuszczamy w rondelku na wolnym ogniu. Dodajemy kakao i cukier. Żelatynę rozpuszczamy w  mleku i wlewamy do gotującej się masy. Czekamy aż trochę przestygnie i dodajemy pokruszone herbatniki i bakalie. 
 Masę przekładamy do pustej plastikowej butelki ( obcinamy wąską szyjkę) i pozostawiamy do zastygnięcia w lodówce na kilka godzin. Kiedy salceson będzie gotowy rozcinamy butelkę.

sal1

....a następnie kroimy w plasterki...

sal2

sal

Zapewniam. można pomylić z prawdziwym salcesonem..hihi!



Tagi: ciasta
15:40, dorotamirowska
Link Komentarze (5) »
banalny sos

Dla niektórych wykonanie sosu to trudna sprawa a tak naprawdę to banalnie prosta rzecz. Naprawdę proszę mi uwierzyć. A co najważniejsze- potrzebować będziemy niewielu składników.

BANALNIE PROSTY SOS:

  • pieczarki
  • mięso gulaszowe
  • sól, pieprz, czosnek( ząbki)
  • świeży rozmaryn, odrobina majeranku
  • mąka ziemniaczana
  • suszone, zmielone grzyby ( opcjonalnie)
  • olej do smażenia
  • bulion warzywny około 2 szklanki

Najlepiej ten gulasz przygotowywać w woku. Pieczarki po umyciu i osuszeniu kroimy w plasterki i prażymy w woku do uzyskania "prawie" chipsów pieczarkowych. Zdejmujemy z woka. Mięso kroimy na cienkie paseczki i obsypujemy mąką ziemniaczaną połączoną delikatnie z solą. Podsmażamy na woku, dodajemy przeciśnięte przez praskę 2-3 ząbki czosnku oraz pieczarkowe chipsy i podlewamy bulionem. Dusimy. Dodajemy w miedzy czasie sproszkowane suszone grzyby, doprawiamy sos do smaku solą , pieprzem, gałązkom rozmarynu i roztartym w dłoniach majerankiem. Jeszcze chwilę wszystko dusimy. Mąka spowoduje ,że sos sam się zagęści a dzięki prażonym pieczarkom będzie aromatyczny- gwarantuję!

sp1

sos podałam z kaszą i ogórkiem kiszonym...

sp2

Naprawdę wykonanie sosu nie zajmuje nam dużo czasu. Nie potrzebujemy zbyt wielu składników, wyszukanych składników, drogich składników. Jeśli akurat przygotowaliście więcej sosu mięsnego można go pasteryzować w słoiku. Gotowy sos przekładamy gorący do słoika i szczelnie zakręcamy. Stawiamy do góry dnem by "załapał". Gdy chcemy być pewni pasteryzacji słoik z sosem można zagotować we wrzątku i również  odwrócić do góry dnem.  Nie mrozimy gotowych sosów!  Sos po odmrażaniu całkowicie traci na wartości! A zamrażanie mięsa wraz sosem, warzywami w torebkach foliowych...to masakra!

Naprawdę przygotowanie świeżych sosów, aromatycznych to nie sztuka! Przechowywanie to nie zdobywanie szczytów a nasze podniebienia to docenią!



Tagi: mięsa
15:10, dorotamirowska
Link Komentarze (1) »
poniedziałek, 12 maja 2014
tortolandia

TORT NA 18stkę:

18stka1

18stka2

18stka3

oczywiście tort mocno nasączony alkoholem... bo już można, smak śmietankowy, waga ponad 2kg.

TORT IMIENINOWY:

ola1

ola2

ola3

miał być inny napis, ale zmieniłam koncepcje Oli...

Torcik śmietankowy z nutką aromatu alkoholowego.

TORT Z ARIELKĄ:

ariel1

ariel2

ariel3

tort na 8 urodziny Julki, śmietankowy z ponczem cytrynowym. Waga 2 kg.

CIASTO Z FLAGĄ WIELKIEJ BRYTANII:

ang1

czekoladowiec

Tagi: torty
18:36, dorotamirowska
Link Komentarze (3) »
niedziela, 11 maja 2014
Na specjalne zamówienie

I oto właśnie taką przesyłkę ostatnio wysyłałam aż do samego Lublina:

FIGURKI "PSI PATROL" NA TORT:

pp1

oczywiście to cukrowa płaskorzeźba i całkowicie jadalna!

Na szczęście tak sprytnie zapakowałam to dzieło, że dotarło w całości. Dodam, że kurier pokonał całe 250km!

Tagi: torty
23:43, dorotamirowska
Link Dodaj komentarz »
to co mój lubi najbardziej

I nie będzie tu oczywiście mowa o seksie, hehe... mowa będzie o piątkowym obiedzie , gdzie głownie serwowana jest RYBA. A tym razem udało nam się kupić polędwice z dorsza. No palce lizać. Delikatny kawałek "mięsa" rozpływający się w ustach. samo przygotowanie i obróbka zajmuje dosłownie klika minut a smak pieści podniebienie niesamowicie. Polecam.

POLĘDWICA Z DORSZA:

  • 600g polędwicy z dorsza
  • sól, pieprz cytrynowy
  • sok z cytryny ( limonki)
  • jajko
  • bułka tarta (bardzo drobno)
  • olej do smażenia

Polędwicę opłukujemy i osuszamy, kroimy na porcje, przyprawiamy. odstawiamy do lodówki. W tym czasie możemy przygotować ewentualne dodatki do ryby- opiekane ziemniaki czy surówka. Na grillowanej patelni przygotowujemy olej i naszą polędwice panierujemy w jajku i bułce i smażymy obustronnie na złoty kolor. ryba jest bardzo delikatna , wiec nie potrzebuje długiego czasu smażenia: około 2-3 min z każdej strony.

pol1

pol2

polędwiczki z dorsza podałam z opiekanymi ziemniakami i surówką z kiszonej kapusty-tradycyjnie! 



Tagi: ryby
13:17, dorotamirowska
Link Dodaj komentarz »
środa, 07 maja 2014
"majowe"

TORT NA ROCZEK:

nhk1

nhk2

nhk3

torcik zamówiony dla małej "łodzianki" od babci na roczek, smak śmietankowy, odrobinę alkoholowy. Waga 2kg.

TORT DLA PIŁKARZA:

m1

m2

m3

Mateusz uwielbia grać w piłkę nożną. Dlatego właśnie taki torcik, miałam tylko mały problem przy wykonaniu boiska na okrągłym biszkopcie...hihihi... smak torcika śmietankowy waga około 2kg.

TORT NA ROCZEK Z MYSZKĄ MINNI:

amelka1

amelka2

amelka3

torcik śmietankowo-truskawkowy. waga około 2kg.

TOTR NA CHRZEST ( NIE W STYLU ANGIELKSKIM):

a1

a2

tort wykonany na chrzest Aleksandra. Waga 2,5kg.



Tagi: torty
17:12, dorotamirowska
Link Dodaj komentarz »
w takim zamyśleniu

Mam ostatnio mały bałagan. Mały bałagan w kuchcikowie. Jak pytam się moich domowników: co jutro na obiad? to chcą albo naleśniki albo schabowe...czyli standard. Przecież nie będę wstawiać na bloga non stop tego samego. A i pomysłów czasami brak. A ja tradycyjnie ciągle zapracowana z moimi torcikami a tu fantazji moich pomysłodawców nie brakuje. Ostatnio nawet zadzwoniła do mnie Pani z bardzo daleka czy może zamówić u mnie figurki na tort z przesyłką kurierską...co za zaszczyt!?

Mój mąż ciągle na zwolnieniu lekarskim! Siedzi w domu z tą chora nogą... i siedzi... i gra w FIFE.... i mam już dość! He He... niby fajnie, bo wspólne śniadania, kawa do łóżka, leniuchowanie czasami do południa, ale ile można? Na szczęście (?) jeszcze tylko tak posiedzi do końca maja....

Na brak pracy nie narzekam, moi pracodawcy postarali się bym miała zapełniony kalendarzyk aż do końca wakacji! Więc może by czas zaplanować jakieś małe MOJE wakacje? 

Tagi: różne
16:21, dorotamirowska
Link Dodaj komentarz »
O autorze
Top Blogi